Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 18 maart 2018

Burgerinitiatief invulling Veerpoort Schoonhoven

Na een verzoek onder inwoners om met voorstellen te komen voor invulling van de prachtig oude Veerpoort (uit 1601) in Schoonhoven, is de keus gevallen op het voorstel van Marjon Kappers en Stefan van Beeten. Onder leiding van oud-burgemeester Dick de Cloe heeft de werkgroep gekozen voor hun voorstel om een zilvergalerie (met zilversmeden van naam) te starten met kunst en historie. Stefan zal de Veerpoort 5 tot 6 dagen per week open laten gaan en heeft tal van creatieve idee├źn met zijn vrouw om de Veerpoort een belangrijke functie te geven. D66 hoopt dat de uitwerking snel kan gaan plaatsvinden zodat de Zilverstad versterkt wordt en recreanten, zilver ge├»nteresseerden en zilversmeden uit de hele wereld naar Schoonhoven komen. Ook ziet D66 graag een combinatie gelegd met de historie van de stad Schoonhoven. De Veerpoort is de enige overgebleven poort van de 4 poorten van deze vestingstad aan de Hollandse Waterlinie. Het is belangrijk dat dit goed zichtbaar wordt.