Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 17 maart 2018

D66 in politiek debat met groep 8 CBS De Ark Bergambacht

Vrijdag 16 maart was D66 raadslid Erica Jaspers op bezoek bij christelijke basisschool De Ark. Ze trof daar een zeer enthousiaste juf Ankie Schmidt en groep 8 jongens en meisjes. Ze hadden zich zeer goed voorbereid op het gesprek met de politieke partijen van de gemeente Krimpenerwaard en hadden zelfs het grote verkiezingsdebat op dinsdag 13 maart bijgewoond. Julia van groep 8 was de gespreksleider en deed dit uitstekend.

D66 (Erica Jaspers), ChristenUnie (Ton van Dorp) en CDA (Jan Dekker) werden gevraagd hun belangrijkste speerpunten voor de gemeenteraadsverkiezingen te geven. Duidelijk werd het de klas wel dat voor CDA en CU de scheiding tussen staat en godsdienst anders was dan bij D66. D66 is dan ook voor de mogelijkheid van het kunnen openen van winkels op zondag. Gevaarlijk werden de vragen bij: ,,op wie zou u stemmen als uw partij niet meedeed?” en ,,op wie van de lijst gaat u stemmen?”. Voor Erica Jaspers duidelijk:,,op 1 van de 2 jonge kandidaten op nummer 2 en 3 bij D66 Krimpenerwaard!”